Verdriet omdat je niet kan uitleggen wat je mankeert

De titel spreekt eigenlijk al voor genoeg woorden voor deze blog. Toch ga ik er een stukje over schrijven. Ik ben soms heel erg veel verdrietig om het feit dat mensen oordelen over het feit dat je een onzichtbare ziekte heb. Er wordt vaak gezegd, ja ze heeft epilepsie en reuma/Fibromyalgie , maar er zijn zoveel mensen die wat hebben en alles kunnen doen. Ik voel me dan echt diep aangevallen, omdat ze niet weten dat er honderden soorten pijn zijn. En ook iedere epilepsie is anders. Bij de ene zie je het goed en bij de andere niet.

Ik mag van geluk spreken dat ik niet in een rolstoel zit met bijvoorbeeld een gebroken been, maar dan zien mensen wel dat je wat mankeert en dingen niet kan doen. Mensen denken vaak, aanval gehad; hup opstaan en verder gaan. Ja dat is ook zo ! Maar mensen die aanvallen hebben gehad moeten wel eerst hun lichaam op pijl krijgen om weer verder te kunnen gaan.

Wat bij mijn het geval is, is dat ik een hele zeldzame vorm van epilepsie heb, die zelfs bij de dokters onbekend is. Ze zien mij als een “voorbeeld” voor een andere onbekende soort epilepsie. Ook al mijn bewijzen en materialen worden gebruikt voor scholing en voorlichting. Maar je kan dus nagaan, als de artsen (gespecialiseerde artsen) niet eens weten hoe of wat, hoe moet ik het dan zelf weten? En al helemaal moeilijk, hoe moet ik het uitleggen?

Liefs Van Mijn

Advertenties

Een gedachte over “Verdriet omdat je niet kan uitleggen wat je mankeert

  1. hoi,
    dat is waar. als je niet kunt zien aan iemand wat voor beperkingen die heeft, hebben mensen gauw een oordeel
    Je moet er maar boven staan. dat is het beste en gewoon je ding doen. je weet zelf wat je kan. x

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s