MIJN EPILEPSIE

MIJN EPILEPSIE 

 

Mijn epilepsie aanvallen. Er wordt mij heel vaak gevraagd naar dingen van mijn aanvallen, en hoe ze er uit zien. Ben je niet bang om het te krijgen? Val je neer ? Wat moeten we doen als je een aanval krijgt ? Wat voel je als je een aanval krijgt? Hoelang duren je aanvallen? Zijn ze groot?

Op al deze vragen geef ik altijd volop uitleg, en wil het ze zo goed mogelijk uitleggen.

 

Mijn aanvallen zijn heel verschillend. Ik heb 2x een grote aanval gehad,waaruit ik niet meer bij kwam, en de ambulance daardoor heeft moeten komen, om mij een medicijn toe te dienen, zodat ik weer bij kwam. Over deze aanval heb ik het , dat je gaat schudden,trillen,slaan om je heen,smakken met je mond en allerlei andere dingen ( ik heb hier niks van gemerkt). Op dat moment ben je zo sterk , dat niemand je medicijnen kan toe dienen, behalve de hulptroepen.

 

Hoe zijn mijn aanvallen jarenlang geweest?: Ik kreeg een aanval, begon wat wartaal te praten, was angstig en greep om me heen en smakte met me mond of heel veel slikken. Na die aanvallen ben ik kapot op. Ik heb dan dagen nodig om te slapen en te rusten om van de aanval bij te komen.

 

Verder val ik gelukkig niet neer, en duren de aanvallen ongeveer 2 min.

Je MOET nooit aan iemand zitten tijdens aanvallen. Wat je wel moet doen, is de mensen in veiligheid stellen. Dus dat ze niet hun eigen kunnen verwonden. Maar ga nooit de personen verplaatsen enz . Hier is heel veel onduidelijkheid in, want mensen die hier een les in hebben gehad, wordt geleerd dat ze van alles moeten doen. Nu heb ik heel vaak al voorlichtingen gehad van gespecialiseerde dokters over epilepsie. Daar wordt het heel anders uitgelegd. Dus dat is nog een beetje jammer dat daar onduidelijkheid over bestaat.

 

Ik ben zelf niet bang om aanvallen te krijgen! Ik vind het soms wel vervelend voor andere om me heen die het zien. Of soms schaam ik me ook…

Alles over mijn epilepsie kan je vinden in de hoofdstukken op de home pagina. 

 

LIEFS VAN MIJ

Advertenties

2 gedachtes over “MIJN EPILEPSIE

  1. Ik heb zelf vanaf mijn 5e maand dat ik geboren ben grote aanvallen. Hier bij zijn mijn hersenen beetje aangetast. Onder andere pdd nos maar dit stelt niet veel voor. De ergste periode was voor mij op de basisschool. Af gescheiden worden van klasgenoten omdat de leraren meestal bang waren dat een aanval zou krijgen. Door inspanning van mijn lichaam kreeg ik blijkbaar aanvallen. Er is in die tijd zoveel met mijn medicatie gerotzooid. Als ik aan terug denk voel ik me net een proefkonijn. Ik heb veel geleerd om mee om te gaan met de aanvallen en nu geef ik voorlichting op basisscholen. Door gedichtenbundel te maken in die tijd schreef ik al mijn gevoel naar buiten.

    Like

  2. Lieve Laura,

    Hoe het komt weet ik niet maar plotseling vanmorgen moest ik denken aan jou. Het is wel heel lang geleden dat ik je gezien heb en ik hoop dat het goed met je gaat. Zeker weet ik wel dat er in het verleden problemen met je waren ivm epilepsie en dat je vader, Fred , daar erg ongerust over was. Ik vind het fantastisch dat je nu om kunt gaan met je aanvallen en dat je voorlichting geeft op basisscholen .

    Groetjes van Joop Weustink , oud leraar aan de Heeckerenschool

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s