Mijn achtergrond 

Bij deze blog ga ik mijn achtergrond opschrijven

Zoals al vaker gezegd op de blog, is dat vanaf mijn 3e de diagnose vastgesteld is van de Epilepsie. Vanaf toen ben ik ook al langzaam begeleid en erin gegroeid hoe ik me leven aan moet passen met deze beperking. Mijn arts ( kinder neuroloog was dat ) die had mij al verteld dat ik geen kapper kon worden, i.v.m. gevaar van klanten en me zelf. Zoals verwonden aan de materialen zoals een schaar.

Toen ik wat ouder werd wou ik eerst met oudere mensen gaan werken, maar uit eindelijk ben ik toch voor de kant met kinderen op gegaan.

 

Ik ben vanaf mijn basisschool naar het VMBO gegaan, eerst de kader opleiding, maar ik kwam niet mee, omdat ik veel ziek was. Ik ben het tweede jaar naar de basis gegaan (BBL) . Ik heb totaal over mijn VMBO 4 jaar gedaan, want ik ben een keer blijven zitten. Dat was in de derde klas. Ik was zo veel afwezig, en als ik er was, werd ik weer opgehaald door mama, want ik kreeg sowieso iedere dag een aanval. ( dat bijna een jaar lang) Gelukkig hadden wij bij mijn opleiding een groot verzorging lokaal, en daar stonden ook ziekenhuis bedden, dus dan ging ik daar naar toe, op bed wachten dat me moeder kwam halen… Uiteindelijk heb ik mijn examen hoofdvak ( verzorging) in 2 dagen mogen doen, in plaats van 1. In de 4e klaar ging het ook wel beter, maar de leerstof van de 3e jaar had ik bijna niet gehaald. De leraren vonden het knap dat ik door zo veel ziek zijn, en vaak afwezig zijn, mijn diploma heb gehaald. En dat allemaal in één keer ! Met allemaal cijfers boven de 6 ! Ik kreeg zelfs een eerbetoon van de directeur, omdat ze het zo goed vonden hoe ik het allemaal had gedaan. Nou ik voelde me zo trots, en daar stond ik dan op het podium, in een volle zaal, met een super lieve speech van de leraren . Wauw ! Ik was echt trots.

 

Toen kwam het MBO. Ik heb versneld de opleiding helpende zorg en welzijn gedaan. Ook net in die periode was ik ziek. Dus weer hetzelfde verhaal, veel afwezig. Ook voor mijn praktijk en stage opdrachten. Mijn docent zij dat ik er een jaar langer over moest doen. Maar dat pikte ik niet, want als ik iets wil, dan ga ik ervoor ! En ja hoor, Ashley stond als een van een paar leerlingen bij de diploma uitreiking, want ook dit diploma had ik met goeie cijfers afgesloten, en er werd me ook nog verteld dat ik de mooiste portfolio had/heb ! Weer voelde ik me trots.

Ik was 17 , en had in mijn school jaren alleen maar ziek ziek ziek toch allemaal diploma’s !

 

Toen wou ik door gaan voor gespecialiseerde pedagogisch  medewerkster. Maar die startte pas een half jaar later.

Gelukkig had ik een baantje bij de kruitvat, en kon ik daar werken in die tijd. Toen ik eenmaal de opleiding begonnen was, had ik een proefperiode tot oktober. Deze liep ik zonder problemen door. Maar toen begon echt de echte ergste ellende, in oktober 2012. Ik kreeg toen in een keer een instorting. Mijn lichaam wou niet meer wat ik wou.

Wat er toen gebeurde allemaal heb ik ook een blog over geschreven, over mijn angst en paniek aanvallen. Deze staat iets verder op de site.

EEN INTERESSANT ONDERWERP ! ZEKER DE MOEITE WAARD OM HET TE LEZEN!

Zo heet die blog:
Angst en paniek

Nu na omstandigheden van mijn gezondheid, heb ik moeten stoppen met mijn opleiding en mijn werk. In tussentijd heb ik 2 x weer in het ziekenhuis gelegen 1x 6 weken en 1x 4 weken.

 

Ik ben in de tussentijd samen gaan wonen met Myron. Dec 2014 kregen we de sleutel , en februari zijn we er in getrokken. We hebben toen ook Mayley gekocht, om voor mijn ook de dag door te komen, en dat ik toch gezelschap om me heen heb.

Ik kan momenteel niet veel doen. Zowel van de hoeveelheid pijn, als van de epilepsie. Het komt ook dat ik nog midden in de onderzoeken zit, wat er nu allemaal loos is met mijn gezondheid.

Soms baal ik wel heel erg ervan. Ik zal zo graag weer eens naar de Efteling willen gaan bijvoorbeeld. Maar ik hou helaas het lange lopen niet vol, en de drukte om me heen kan ik niet aan met de epilepsie. En ik kan er nu ook niet meer goed tegen om in attracties te gaan.

Zo wil ik ook wel eens lekker een dag naar de stad, daarna wat eten op de markt en dan naar de bios. Dat deden Myron en ik heel vaak voor een jaar of 8 geleden. Maar ook dat zit er niet in… Alleen al de reis naar de stad toe, dan ben ik al bijna te moe om nog te statte. En zo zijn er zoveel dingen die ik eerst wel kon, en nu niet meer , of erg beperkt. Maar ik geloof 100% erin dat het heus wel weer een keer goed gaat komen! Ik heb een mooi leven en een mooi toekomst.

En een van de mooie vooruitzichten is wel onze bruiloft hihi !

Liefs

 

Advertenties

Een gedachte over “Mijn achtergrond 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s