Een interessant onderwerp ! Zeker de moeite waard om het te lezen!

Angst en paniek.

Ik heb bij mijn gezondheid/epilepsie ook angst en paniek aanvallen. Dit is geen angst dat ik bang ben voor een spin of wat dan ook, of zelfs niet om een aanval te krijgen, maar dit zijn angst en paniek aanvallen die zomaar uit het niets komen.

Het is begonnen in oktober 2012. Ik vergeet het nooit meer. Ik was bezig met de proeftijd van een nieuwe opleiding, en het einde van de proeftijd was in oktober. Ik wou graag die opleiding gaan doen, dus ik liep makkelijk door de proeftijd heen. Tot op een gegeven moment een dag kwam, dat ik me in een x heel duizelig voelde en me ademhaling ging gek doen, ik wist niet meer waar ik was en wat ik nou moest doen en wat er allemaal gebeurde. Ik kreeg ontzettende hartkloppingen. Maar goed , zoals de meeste mensen mijn kennen, hup Ashley, er is niks loos ! gewoon door gaan. Ik had met mijn vriend afgesproken dat hij mij in Elst ophaalde en dat we dan daarna naar de stad zouden gaan. Ik ging met de trein naar Elst. Maar nog steeds in de trein had ik last van de klachten. Zo erg dat ik helemaal dicht sloeg, en in de trein bijna niet meer stil kon blijven zitten. Ik ben de hele tijd gaan rennen door de trein, en ik wou die trein uit, ik wou naar me vriend, en ik wou helemaal niks meer, alleen maar veiligheid om me heen. Nou voor mij duurde de reis wel een half uur (normaal nog geen 10min) Niemand nam de telefoon ook op … en toen ik eenmaal de trein uit kon, ben ik keihard gaan rennen bij het pakeer terrein om me vriend op te zoeken, maar ik had zo’n black out, dat het zoeken mij gewoon niet lukte. Mijn vriend zag me meteen, en is meteen met mijn door gegaan naar de dokter en daar heb ik ook even een rust middel gekregen. Later kreeg ik er therapie voor , en op de langere duur medicijnen. Want het ging niet over, terwijl ik juist heel sterk qua geest ben, dus ik vond het vreemd, dat het niet over ging.

Eenmaal bij mijn specialist van de epilepsie aan gekomen, werd er bekend gemaakt, dat door de medicijnen die ik slikte, mijn hersenen verder waren beschadigt, en daar onder viel het angst en paniek gedeelte, dus met andere woorden. Het is niet zomaar uit het niks, maar het blijkt ook epilepsie te zijn. Echt vervelend om te horen dat, dat waarschijnlijk niet meer over  gaat. Maar nu eenmaal medicijnen ervoor te hebben, moet ik zeggen dat het wel goed gaat. Soms krijg ik er last van, maar door de therapie weet ik wat ik moet doen om rustig te blijven en dat lukt me.

Wat ik hier ook duidelijk mee wil maken, en vooral voor de mensen die soms zo hard voor mijn zijn, het is meer dan “gewoon” epilepsie bij mij. Want dit valt er dus ook onder. Ik hoop stiekem door alle kleine blog-jes die ik schrijf, dat jullie het een beetje begrijpen. Het zit ook allemaal moeilijk in elkaar .

Liefs

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s